ie

Internet Explorer is not supported

We recommend to use Firefox or Chrome browser to get the correct browsing experience.

Tervezett karbantartás

Mi az EIC?

Mi az EIC?


Az EIC-kód egy azonosító szám, amely kizárólag az Ön villamosenergia-fogyasztási helyéhez van hozzárendelve. Megtalálja a Csatlakozási szerződésben, amelyet a Západoslovenská distribučná a.s. társasággal kötött, illetve a villamosenergia-elszámolási számlán. EIC-kódja iránt érdeklődhet szolgáltatójánál, illetve villamosenergia-elosztójánál (ZSD) is.

Meg kell adnom az EIC-kódot a hiba/kikapcsolás megkereséséhez?


Amennyiben meg akar bizonyosodni arról, hogy fogyasztási helye a nyilvántartott hibával vagy tervezett kikapcsolással rendelkező helyszínhez tartozik, adja meg az EIC-kódot. Az EIC-kód segítségével történő keresés egy olyan lehetőség, amelynek köszönhetően kizárólag az Ön fogyasztási helyére vonatkozó kikapcsolási vagy hibainformációt keresheti meg.
datePicker.gif
datePicker.gif

A 251. sz. Energiatörvény 31. § t) pontja értelmében a Západoslovenská distribučná, a.s. társaság „köteles a fogyasztókkal közölni a tervezett villamosenergia-elosztási korlátozás vagy szünet kezdetét és a korlátozás vagy szünet időtartamát”. A szlovák Hálózati Rendszerek Árhivatala (ÚRSO) 236/2016. sz. rendeletének 3. § i) pontja értelmében a Západoslovenská distribučná, a.s. köteles tájékoztatást nyújtani a kikapcsolás időtartamának lerövidítéséről, illetve a tervezett munka törléséről.
Fontos: Ez a kereső információt szolgáltat az olyan aktuális hibákról, amelyek a Západoslovenská distribučná, a.s. társaság elosztóhálózatában lépnek fel, és amelyek 15 percnél tovább tartanak. Az egyes hibák elhárításának sorrendje és időtartama függ az elosztóhálózat műszaki károsodásának mértékétől és súlyosságától.
Vészhelyzet kihirdetése esetén: a zsdis.sk főoldalán egy tájékoztatás jelenik meg narancssárga keretben
  • a hibabejelentő vonalra beérkező túl sok hívás végett előfordulhat, hogy hosszabb ideig kell várni az operátorral való összeköttetésre,
  • nem biztos, hogy a keresőben minden bejelentett hiba megjelenik.
Díjmentes állandóan hívható hibabejelentő vonal: 0800 111 567 (a kommunikáció csak szlovák nyelven lehetséges).